Het wijngoed Rudi Rüttger kent een lange geschiedenis want al vanaf 1643 heeft de familie zich in de wijnbouw verdiept. Het domein is gelegen in het pittoreske dorp Neuleiningen. De jonge wijnmaker Rudi Rüttger heeft inmiddels het bedrijf overgenomen van zijn vader Heinrich en werkt met hart en ziel in de wijngaarden en de kelder. Het domein wordt onder zijn leiding gemoderniseerd en het is zijn ambitie om internationale bekendheid te verwerven met zijn onmiskenbare karakteristieke wijnen.

De wijngaarden liggen allemaal binnen een kilometer van het Weingut. De bodem verschilt per wijngaard. Bij Feuermännchen is de bodem rijk aan zandsteen, wat perfect is voor Riesling, terwijl de Grauburgunder het beste gedijt op de kalksteen van Sonnenberg.

De druiven voor deze reserve Riesling ondergaan eerst de alcoholische vergisting en rijpen dan nog zeven maanden ‘sur lie’ (op zijn gisten) in grote houten foeders. Door het gistbezinksel vaak te roeren (battonage) krijgt de wijn een ‘romig’ karakter. De rijping in foeders voegt bovendien een aangename complexiteit toe aan de wijn.

Deze Riesling Reserve heeft een goudgele kleur en biedt in de neus aroma’s van citrus, rijpe appel en een zweem honing. In de mond valt het romige karakter en de stevige structuur op zonder dat de wijn zijn elegantie verliest. Mooie lange afdronk. Een pareltje op de tong.