In 2004 werd het gebied Piemonte aan de werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd vanwege haar verborgen schatten. Piemonte is de bakermat van de grote Barolo-wijnen met bekende cru’s als Bussia en Le Coste maar ook van wijnen als Barbera, Dolcetto en Nebbiolo. De familie Boffa heeft zich hier in 2003 gevestigd op de glooiende hellingen van Monforte d’Alba bij het historische dorpje Sant’Anna. Paolo Boffa is een begenadigd wijnmaker en een goede bekende van het team van De Ware Jacob.

Deze Barbera d’Alba rosso is de jonge variant onder de wijnen die gemaakt worden op basis van Barbera druiven. In vergelijking met wijnen die langer gerijpt hebben (zoals Barolo’s) toont deze wijn meer de fruitige en bloemige tonen van de Nebbiolo druif.

De druiven worden met de hand geoogst waarna direct gestart wordt met de vinificatie. Na een maceratie van 7 dagen ondergaat de wijn een malolactische gisting gevolgd door de rijping in roestvrij staal gedurende ongeveer 8 maanden, waarna hij wordt gebotteld en nog een korte rijping in de fles volgt.

De wijn heeft een granaatachtige kleur, met rood fruit in de geur en florale tonen. In de mond krachtige tannines met een toets van truffel gevolgd door een lange afdronk. Bij uitstek een wijn voor bij een goed stuk gebraden vlees.

Paolo Boffa werkt al enkele jaren volledig biologisch, maar is nog niet gecertificeerd.