De Rully Vineyard, die vóór de oorlog van 1914-1918 zeer welvarend was, werd toen nadien volledig verlaten. In 1946 nam Henri Jacqueson, de vader van Paul, het land van zijn grootvader van moederskant over en begon met de aanleg van wijnstokken. In die tijd, en tot de jaren zeventig, waren Rully-wijnen niet heel bekend. Henri begon daarom zijn wijn aan particulieren aan te bieden en breidde het landgoed uit door goed gelegen percelen in Rully en Mercurey te kopen. Paul kwam in 1972 bij het landgoed en momenteel bezitten ze, samen met zijn dochter Marie, die het stokje in 2007 overnam, 12 hectare wijnstokken.

Dankzij veel betrokkenheid en een consequent kwaliteitsbeleid heeft het landgoed Jacqueson een klantenkring opgebouwd die tot op de dag van vandaag trouw blijft aan de wijnen van het landgoed. Respect voor de bodem, rigoureus werk in de wijnstokken en in de vatenkamer, maken het tot een van de vlaggenschipgebieden van de kust van Chalonnaise.

Deze Pinot Noir biedt een prachtige rode kleur met een zeer uitnodigende fruitig-bloemige neus. Prachtig complexe neus van bosbessen, viooltjes en zwarte bessen. Zeer lekker in de mond, heerlijk fruitig en met een goede lengte in de afdronk.