De wijngaarden van Kolkmann liggen direct oostelijk rondom het stadje Fels in het wijnbouwgebied Wagram. De familie is hier in het bezit van de top-wijngaarden Brunnthal, Diebstein en Scheiben. De druiven voor deze wijn komen van Brunnthal, deze is pal op het zuiden gericht en gelegen op één van de hoogste plekken in Wagram. De warme bries die hier waait geeft iets meer rijpheid aan het fruit.

Gerhard Kolkman is een bevlogen keldermeester en heeft zijn kennis en kunde onder andere overgenomen van zijn oom Horst Kolkman. Op jonge leeftijd heeft hij geleerd om verantwoordelijkheid te nemen en de taken in de kelder uit te voeren. De druiven worden met de hand geplukt. Het vergistingsproces en de opvoeding van de wijn gebeurt in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt minimaal 3 maanden sur lie (op zijn gisten) in de tank voordat de botteling plaatsvindt.

De wijn heeft een goudgele kleur met in de neus groene appel, kweepeer en honingtonen. In de mond kruidigheid met wat tropisch fruit, romig en een afdronk waarin getoaste noten naar voren komen. Een wijn die lang in je gedachten blijft ‘hangen’ en meteen duidelijk maakt waarom de Grüner Veltliner steeds populairder wordt.