Soms ga ik vreemd. Een oerdrang welt zich in mij op, de verleiding voor het onweerstaanbare is te groot. Je bent vrieskoud, mollig en hebt een verfrissende stevige structuur. Je bent verrassend sterk, maar toch charmant en ik moet vooral aan je nippen. Je proeft als een luchtig citroen sorbetijsje. Ik lust je zowel voor als na het eten: limoncello.

‘Limoncello, signore!’ is een welgehoorde klank op ieder Italiaans terras. Je rekent af met de ober en automatisch verschijnt er een glaasje van deze friszoete opwekkende afsluiter op je tafel. Het is een likeur die is gemaakt van de schil van verse citroenen. En dat smaakt naar meer, maar niet één meer, naar écht meer. Het gevaar zit in de limoentjes.

Pallini Limoncello is zuiver en puur van smaak, niet té zuur en niet té zoet, perfect in balans. De Italiaanse Amalfi kust, ten zuiden van Rome, is groen met geel gekleurd door de vele citroenboomgaarden. Een nipje van deze limoncello en je waant jezelf in de Italiaanse weelde, want het zijn de Sfusato-citroenen die maken dat de deze likeur zo’n frisse, zachte smaak heeft.

Heb je Pallini Limoncello weleens geproefd in een Limon Fizz? Limon Fizz is de zomercocktail met een sprankelende frisse bubbel van Prosecco en Limoncello. Deze cocktail is eenvoudig om te maken met een verrassend effect als je daar een lekkere Italiaanse bruschetta bij opdient. Een prachtig aperitief op een zwoele zomeravond.

Serveer de Limon Fizz in een champagneglas en steek op het randje een schijfje citroen voor de finishing touch. Proost!